12 Şubat 2018 Pazartesi

Mutluluk sırları



Serotoninin seviyesini doğal olarak nasıl artırabiliriz?

Vücutta belirli hormonlar(serotonin) salgılandığında, oluşan duygusal tepkiye mutluluk denir. Mutluluk hormonlarından biri olan Serotonin ruh halinizi geliştirir, sizi uyuşuk bırakır ve depresyonu önler.
Serotoninin kanda salınmasını etkileyen en önemli faktörlerden biri güneş ışığına maruz kalma olayıdır. Bir günde güneş ışığına maruz kalmazsanız, o gün ruh hali değişimi veya kötü hava koşulları yaşayabileceğininizi unutmayın. Serotoninin seviyesini doğal olarak arttırmak isterseniz, gün boyunca güneş ışığında birkaç dakika  kalın. 
Bazı insanlar geç uyanırlar; bu da onların kanında serotonin düzeylerini düşürür ve bu nedenle onları kötü deneyimler yaşamaya zorlar.

30 dakikalık yürüme sonrasında çok daha iyi bir gün geçiren ve ruh halinde çok fazla ilerleme kaydetmiş olan çok sayıda depresyondaki kişinin bulunduğuna dair raporlar var. Bu genellikle depresyon nedeniyle azaldığı ve güneş ışığına bağlı olarak arttığı serotoninin seviyesiyle ilgilidir.
                 

Güneş olmadan serotonin düzeylerini doğal olarak arttırın

güneşin olmadığı günlerde ve ya az güneş gören coğrafiyalarda, endişelenmeyin! Hafif bir kutu satın alarak serotonin seviyenizi arttırabilirsiniz. Işık kutusu, güneş ışığı simüle etmek için tasarlanmış bir cihazdır.
                 

Besin yoluyla doğal olarak serotonin düzeylerini arttırın

Karbonhidrat, çikolata ve protein gibi bazı gıdalar doğal olarak serotonin seviyenizi artıracaktır. Bu, bazı insanların üzgün olduklarında neden çikolata yeme eğiliminde olduklarını açıklıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder