1 Şubat 2018 Perşembe

Çikolata+portakal

Çikolata:
Çikolatanın mutluluk verdiği bir şehir efsanesi değil. Kakaonun içerdiği biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını arttırıyor; bu bir bilimsel gerçek. Tabii şöyle bir durum da var. Mutlu hissetmemizin tek nedeni vücutta meydana gelen bu fizyolojik değişiklik değil.
Evet, fizyolojik olarak seratonin salgıladığımız için mutlu oluyoruz. Çikolata içerdiği biyokimyasallar ile mutlu hissetmemizi sağlayan seratonin hormonunu harekete geçiriyor.
Ama insanlar bilinçaltında tatlı yemeyi ödül ve mutluluk kaynağı olarak kodladıklarından ötürü psikolojik etkisi de söz konusu.
Diyetisyen Gizem Şeber ile çok önemli bir kesimin en sevdiği tatlardan olan çikolatayı konuştuk.
Portakal: C ve B vitamini açısından zengin olan portakal, insana dinamizm veriyor. Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlar. Vücuttaki direnci artırır. Grip ve nezle olunduğunda portakal suyu, şeker, şarap karıştırılır üzerine sıcak su katılır ve içilir. Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder