12 Şubat 2018 Pazartesi

Arpa, kadın vücudunun gençleştirilmesi için en zengin kolajen kaynağıdır





Arpa, kadın vücudunun gençleştirilmesi için en zengin kolajen kaynağıdır.

Gerçekten inanılmaz! Sıradan inci arpası, kadın bedeninde kollajen eksikliğini telafi edebilir ve birkaç yıl gençleştirebilir. Cildiniz, saçlarınız ve eklemlerinizi sağlıklı ve genç tutar!
Bu yemeği en az haftada bir kez yiyin - sonuçtan memnun kalacaksınız!

arpanın insan vücudunda faydaları

Eski zamanlarda çok kullanılan bu zengin besin, mutfaklarda yavaş yavaş arka plana bırakıldı.
Bilmemiz gerekiyor arpa, vücudun düzgün çalışmasına yardımcı olan çok miktarda besleyici içeriyor.
Haşlanmış inci arpa, lapa halinde cilt güzelliği için çok mükemmel bir doğal maskedir , çünkü büyük miktarda lizin içerir, lizin, kolajenin sentezinde aktif bir yer tutan  amino asittir.
derinin elastikiyetini korumaya yardımcı olur ve kırışıklık oluşumunu önler.
İnci arpasında çok sayıda vitamin bulunur, B, A, PP ve E.
Tahıl püresini düzenli kullanmak, cildin güzelliğini korumanın yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olur! Zengin, ancak düşük kalorili bir ürün, lif açısından zengin olup, normal bağırsak peristalizisi için gereklidir, ayrıca protein içerir.


İnci arpasını pişirme tarifi;

Pişirmeden önce tahıllar iyice yıkanmalıdır. Bunu yapmak için, inci arpasını derin bir kapın içine dökün, üzerine su dökün ve "incileri" birbirine sürtünerek karıştırın. Kirli suyu boşaltın ve temiz suyla doldurun, bu işlemi yineleyin. Su berrak olana kadar yıkayın. Sonra üzerine soğuk su ilave edin (bir bardak tahıl için bir litre su gereklidir) ve en az 4 saat bekletin. Tahılların pişmesi sırasındaki hacim 5 katına kadar yükselir bundan dolayı inci arpası, geniş bir tencerede olması önerilir.
Haşlanmış arpanı Sade birşekilde tuz tereyagı ve biraz süt ilave ederek kullanabilirsiniz ve ya bazı çorbalara koyabilirsiniz. 
Bu besini haftada bir kez kullanmayı denemek sizin için çok faydalı olacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder