7 Kasım 2017 Salı

Rüyaları hatırlamak




rüya görmek her zaman ve her şartta gerçekleşir. önemli olan rüyaları hatırlamak için beceri kazanmaktır. 
eğer siz rüyalarınızı hatırlamayan gruptansınız, sezgisel rüyalarınızı da hatırlamayacaksınız. unutmayın rüyaları hatırlamaya çalışmak, hayatın karanlık diğer yanını tanımak için büyük bir başlangıçtır.
rüya esnasında beynin içinde neler gerçekleştiğini anlamak, kişi için çok enteresan ve yararlı olabilir. 
uykunuzun doğasını, gerçekleştiği an anlamak için,  kişisel uyku tarzınızı çözmeniz gerekiyor. rüyalarınızı kontrol altında
almak için aradığınız yöntemlerden daha önce rüyalarınızı nasıl hatırlamakta  beceri kazanmanız gerekiyor.
stresten uzak olduğunuz zamanlar ve sadece dinlenmek için uyuduğunuz zaman, gördüğünüz rüyaları hatırlamak daha kolay olacak. arada kopukluk olmayan uykuda daha uzun süreli rüya görmek ihtimali artacaktır. 
 uyku esnasında gördüğünüz ilk rüya en kısa rüyadır ve genelde 10 dakika sürer. normal sekiz saatlik bir uykuda, toplam gördüğünüz rüya 45 dakika ta bir saate kadar yükselir. tabi  bu konuyla ilgili belli bir ölçü elimizde bulunmamaktadır. bazı insanlar uyudukları zamanın çoğunu rüya aleminde geçiriyorlar. bilim insanları bunu pek kabul etmezseler bile bu mümkün. 
genelde uyku esnasında her 90 dakikada bir rüya görürüz. rüya görmediklerini söyleyen insanlar aslında rüyalarını hatırlamıyorlar. bazen 90 dakika içinde birden çok  rüya görebiliriz. 
yatmadan önce rüyaları hatırlamak için kendimizi şartlandıra biliriz. bunun bazı basit yöntemleri vardır. zaten beynimize emir verdiğimizde (rüyamı unutmama yardımcı ol) beyin otomatikman bu işlemi bize kolaylaştıracaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder