17 Mart 2018 Cumartesi

bunu biliyor muydunuz!



Güzellik salonuna gitmeden önce bunu bilmeniz gerekiyor.
Kadınların çoğu güzellik salonlarına gitmesine rağmen, pek çoğu bunun getirebileceği sağlık risklerinden haberdar değildir.
Saçlarını kesmek veya boyatmak için güzellik salonuna giden her bayan, saç yıkamak için kullanılan lavabonun son derece rahatsız olduğunu kabul eder.
Bu lavabular boyun için küçük bir çentiğe sahiptir, ancak boyunda güçlü bir gerginliğe neden olduğu ve bu nedenle acı verici hislere yol açacak kadar rahatsız edici bir durumdur.
Güzellik salonlarındaki benzer şeyler inme riskini artırır!
Daha ilginç, beyin damarlarında yarattığı etkidir:
Bu inanılmaz görünebilir, ancak başınızı lavaboya yerleştirdiğinizde yaşadığınız stres ve konvulsif hareketler boyundaki kan damarlarına ciddi bir hasar verebilir ve bu da felce yol açar.
Kuafördan bir hafta sonra, bir kadının sol kolunda ve sol bacağında ani bir zayıflık ortaya çıktı. Bir hafta sonra o kadın bulantı ve kusmanın ardından, hastaneye kaldırıldı. tahlil sonucu, inme teşhisi kondu.

İnme nedir?


İnme (beyin krizi), beyni besleyen atardamarların tıkanması sonucunda kişinin hareket, his veya algılama fonksiyonlarından bazılarını ani kaybetmesidir. Konuşma, hafıza, hareket, görme, duyma gibi değişik fonksiyonlarımız, beyinimizin farklı bölgeleri tarafından gerçekleştirilir. Bu fonksiyonları yerine getirebilmek için gerekli enerji (oksijen ve şeker), beyine kan ve atardamarlar yoluyla taşınır. Atardamarlardan birinin tıkanması, o damarın beslediği bölgede beyinin fonksiyonlarını kaybetmesine neden olur. Ve bu tıkanıklığın süresi belirli bir kritik seviyeyi aşarsa, beyinde oluşacak hasar kalıcı hale gelir.

Bu, kural olarak, erkeklerde % 40 ve kadınlarda % 60 etki etmektedir.
İnme riski yaşla birlikte önemli ölçüde artmaktadır, ancak şimdiye kadar vuruşların% 80'i önlenebilir.

İnme, en sık görülen semptomları:

bozulmuş koordinasyon ve dengesiz yürüyüş;
konuşma ve çevre algısının telaffuzunda zorluk;
bulanık bilinç;
işitme ve görme bozukluğu;
ani keskin zayıflık.


İnme nasıl önlenir;

Boynunuzu korumak çok önemlidir. Kuaförünüz saçlarını yıkamak için önce - yüksekliğiniz için ayarlanabilir bir sandalye veya lavabo isteyin. Ayrıca, boynunuzun arkasına bir veya daha fazla kez katlanmış bir havlu yerleştirerek yükü önemli ölçüde azaltabilirsiniz.

Evde:

Tansiyonunuzu izleyin, çünkü hipertansiyon inmenin ana nedenlerinden biridir.
Sağlıklı ve dengeli beslenin. Trans yağlar, kolesterol ve sodyum açısından zengin bir madde, inme riskini önemli ölçüde artırır. Buna karşılık, sağlıklı yağ içeriği olan tüm gıdalar daha yararlıdır. Ayrıca, daha az tuz tüketin ve şeker tüketimini azaltın.
Sağlıklı beslenme gibi fiziksel aktivite de iyi olmada önemli bir faktördür. Aktivite eksikliği ya da ağırlıklı olarak sedanter yaşam tarzı yüksek bir hipertansiyon riskine yol açar, kandaki "kötü" kolesterol düzeyini artırır, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve felce yol açar.
Son olarak, inme erken belirtilerine hızlı bir cevap kişinin hayatta kalma ve iyileşme şansını artırır. İnmenin ilk belirtisinde en önemli olan hemen bir doktora danışmaktır, hayatta kalmanıza yardımcı olacak olan budur!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder