7 Aralık 2017 Perşembe

rüyaları görüntülemek (bilimsel)




rüyaları görüntülemek 



İnsan beyninin yapısı bu organı bedenin en önemli parçası yapıyor. Tüm dar tabakalar ve ince sinirler ile, vücudumuzun büyük ve zorlu işlerinden sorumlu bu karmaşık organ, insan bedeninde muhteşem bir göreve sahiptir.

Bazen merak ediyoruz, uyurken zihnimizde neler oluyor, ya da rüya gördüğümüzde, beynimizde neler gerçekleşiyor. Rüya esnasında gördüğümüz garip şeyleri gerçekleştiren nedir? Rüyalar nasıl bir mesaj bırakmaktadır? 
Psikologlar en yeni bilimsel araştırmalarında, insan beyninde neler olup bittiğini ortaya çıkarmak için yeni bazı yollar geliştirmeye çalışıyorlar. Bu yöntemde amaç, insanın gördüğü rüyaları alınan sinyallerle, görüntülü hale getirmektir.
Böyle bir araştırma gelecekte ilerlerse, insanın hayallerini de filme almayı mümkün kılacaktır. Bilim insanları bu yöntemi geliştirmekle beyin ölümü gerçekleşen hastalarla irtibata geçmeyi umut ediyorlar.
Gelecekte bu teknolojinin pratik uygulamaları, başkalarıyla sözlü olarak iletişim kuramayan insanların zihinsel işleyişi hakkında nörobilimcilere ve psikologlara daha iyi bir fikirler verebilir.
Bu yöntemde özel bilgisayar programları kullanarak, konuşma bozukluğu veya felç geçiren insanların beyni ile iletişim kurulabilir ve onların ihtiyaç ve istekleri bu programda izlenebilir.
Zaman içinde bilim dünyasında çok büyük adımlar atılmaktadır ve zaman ilerledikçe eskiden insanların hayal ettiği kurgular, adım adım gerçekleşiyor. Çok uzak değil gün gelecek gördüğümüz rüyaları bir film gibi kayda alabileceğiz, bunun gerçekleştiğini düşünün ve neler olabileceğini! Derin psikolojik sorunlar çözülebilir, çocukluk döneminde hatırlamadığımız ama bilinçaltımızı etkileyen bazı olaylar ortaya çıkabilir ve... ama bu sadece fiziksel ve biyolojik bir yaklaşımdır, olayın ruhsal tarafını da bununla yan yana getirdiğimizde, mükemmel bir sonuç elde edebiliriz. 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder