27 Kasım 2017 Pazartesi

Lucid Rüya(Berrak Rüya)

                  Lucid Rüya Nedir ?


lucid rüya ya da bir diğer adıyla berrak rüya; rüya gördüğünüz sırada rüyada olduğunuzun farkına varmaktır. bazı insanlar bunu istem dışı sık sık yaşayabiliyorlar ama çoğu insan bu yeteneği anca bir dönem çalıştıktan sonra elde edebilir. alışkın olmayan insanlar bu eylemi anlamak, öğrenmek ve hatta kabullenmekte, zorlanabiliyorlar. 


lucid rüyanın nasıl gerçekleştiğini öğrenmek için ilk bilmeniz gereken konu onun bilimsel açıklamasıdır; beden derin bir uyku halindeyken bilinciniz açılır ve rüyanız içinde bilinçli bir şekilde bazı olaylara dahil olup zaman içinde profesyonel bir şekilde rüyanızda gezebilirsiniz. 


Çoğunlukla rüyada rüya gördüğünüzün farkına vardığınızda uyanırsınız fakat uyanmadığınız zamanlar inanılmaz bir deneyime yol açabilir. Kimi zaman her şey yani çevrenizdeki objelerden tutun insanlara kadar her şey kontrolünüz altındadır, kimi zaman ise bilinçli hareket edersiniz ama bilinçaltınızı kontrol etmek çok zor, bilim araştırmacıları bunun(bilinçaltını kontrol etmek) mümkünsüz olduğunu düşünseler bile bunu öğrenebilmek müthiş bir çaba ister. şahsen hiç bir şeyin insan için mümkünsüz olduğunu kabul etmiyorum. insan yaratılışı öyle bir şaheserdir ki onun güçlerinin sınırsız olmasın ortaya atmak , hafif bir düşüncedir.


lucid rüyaya geçmek ve onu kontrol edebilmek için bazı yöntemler vardır. ama bunu bilmeniz gerekiyor her insan bir şeyi gerçekleştirmek için kendi özel yöntemini bulması gerekiyor. bunu elde edebilmek için değişik yollardan geçerek, sonuçta kendinize uygun yolu bulursunuz.


1. Rüya günlüğü tutun


2. yatmadan önce ellerinizin arkasına bakın ve bu gece rüya gördüğümde, ellerimin arkasına bakacağım, söyleyin


3. rüyada olduğunuzu fark edince bir test yapın. mesela parmağınızı avucunuzdan geçirmeye çalışın.


4. meditasyon yapın






Lucid rüyaya geçme tekniği

Uyku/Uyanıklık Arası (REM)


Bu yöntem rüya kontrol etmenin en basit yöntemidir. Bu tekniği yapabilmek için biraz uykusuz olmak yeterlidir. 

yatağınıza yatın, rüyanızı kontrol edeceğinizi düşünün, ne görmek istediğinizi hayal edin. Biraz sonra zaten uykunun ilk evresine gireceksiniz ve rüyada farkındalık kazanacaksınız. Rüyada farkındalık kazanmak, rüya içinde rüya gördüğünüzü anlamaktır. Şimdi tam rüyanın içindesiniz şimdi “bu bir rüya, ve ben bu rüyayı kontrol ediyorum” diye düşünün. Bunu düşünmeyi bırakmayın yoksa bilinciniz kapanacaktır ve tekrar bilinçaltına döneceksinizdir. bunu yapmaya çalıştığınız ilk zamanlarda, başarılı olmanız pekde kolay olmayacaktır ama bir dönem çalıştıktan sonra kendinizi eğiterek ve şartlandırarak bonun nasıl yapıldığını öğreneceksiniz. 

lucid rüya, bilinçaltı ve bilincin beraber çalışmasıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle bilincinizi ve bilinçaltınızı açık tutmaya özen göstermeniz gerekmektedir.





Hatırlama ve Bilme


Öncelikle, bir renk tutun. Evet, renk. Mesela yeşil rengini tuttunuz. Bu rengi hiç aklınızdan çıkarmayacaksınız. Her gördüğünüz yeşil renkte kendinize “Rüyadamıyım?” diye soracaksınız. Bu biraz sabır gerektiren bir yöntemdir, fakat sonuçları kesindir. 


Lucid Rüya görmenin diğer tekniği ise, not tutmaktır. Yatağınızın ucunda bir not defteri olacak, ve uyandığınız gibi gördüğünüz rüyaları direkt, en fazla hatırlayabildiğiniz kadar not defterinize yazacaksınız. Ve her gece uyumadan yazdığınız notları okuyacak, rüyanızı tekrar gözünüzde canlandırıp hatırlayacaksınız. Bir kaç hafta boyunca böyle usanmadan bıkmadan rüyalarınız sürekli aklınızda olarak devam edeceksiniz. Bunu yaparken aynı zamanda rüya esnasında rüyada olduğunuzu farketmeye çalışacaksınız Bir süre sonra rüyalarınız ile bütünleşeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder