19 Kasım 2017 Pazar

Doğum günü şifresi iddiaları ne kadar gerçek olabilir!



Doğum günü şifresi iddiaları ne kadar gerçek olabilir!


Bu yazıyı hiç yazma niyetinde değildim ama bu gün bir yerde okuduğum bir yazı, ilgimi bu konunun üzerine çekti.
bu yöntemi uzun zamandır çok kaynaklarda görüp ve duyuyoruz.
Doğum tarihine dayanarak, şifre bulma yöntemi! Basit bir dilde doğum tarihindeki rakamları toplayıp bir kod elde etmek.
Eğer hemen önyargıya geçen insanlardansınız, hiç dinlemeden araştırmadan sabit
düşüncelerinize bağlı bir insansınız, karşıdaki insanın ne dediğini anlamadan  dinlemeden ona karşı çıkan insanlardansınız burada bu makaleyi okumayı bırakın lütfen.
Doğum günümüz tabi ki bu dünyada, geniş bir biçimde,  evrensel düşünürsek bu kainat'ta bir mucizenin gerçekleştiği an dır. İnsanlığın yer yüzünde varoluşu ve tarihi, milyonlar yıla dayanıyor, üzerinde bulunduğumuz  gezegen ise, milyarlarca yılın inanılmaz sürecinden  geçmiştir, peki o zaman şimdi dünyada kullandığımız takvim(miladi takvim) hangi kriter üzerine dayanarak biçimlenmiştir!  
Miladi takvimin ilk izlemleri eski mısırda ve yunanda  görünüyor zamanla takvimde bazı değişimler ortaya çıkmıştır, Papa 13. Gregory tarafından son haline getirilen miladi takvime, Gregoryen takvim denilmiştir ve günümüzde kullanılan son halini almıştır. mesele takvimin gün ve ay biçimi, güneş sistemine göre ayarlanması değil,  kullanılan tarih tir. Günümüzde bu takvime göre 2017 yılındayız, neyi gerekçe göstererek!
Hristiyan inancına göre,  Hz isa'nın doğum günü tahminlerine dayanarak,  biz şimdi 2017 yılında bulunuyoruz. Sizce de milyarlarca zor yıldan geçen dünyamıza,  2017 seneyi ölçü olarak tanımak, ve onu bir insanın doğum gününe bağlamak haksızlık değil midir!

Şimdi bu rakamları toplayarak, gerçekten hayat şifrenizi elde ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? O zaman elimizdeki rakamlar yanlış, gün ve ay olarak güneş sistemine bakarsak biraz ikna edici ama kaçıncı yılda bulunduğumuz, oldukça anlamsız.
Basit bir örnek; benim doğum yılım miladi takvimine göre 1980,  şimdi ay ve günü buna ilave edip toplarsam, bir şifremi elde edeceğim yoksa sadece bir rakam mı!
Takvimde  yıl ayarlanması bir insanın doğum gününü kaynak göstererek, hesaplanamaz, bunu pek doğru bulmuyorum. Tabi ki günlük hayatımızda rakamlara ve takvim biçimine ihtiyacımız var ama insan hayatının şifresi söz konusu olunca bunu 2017 sene bir sürece bağlamak, doğru bir formül sayılmaz. 
Gerçek bir şifre elde etmek söz konusu olunca,  yaşadığımız bu çağda  bilimsel kaynaklara dayanarak insanın doğum şifresi, insanlığın tam olarak ortaya çıktığı yıla ve ya gezegenimizin ilk oluştuğu yıla dayanması gerekiyor! Evet kafa karıştırıcı,  milyarlarca yıl.
Ama şahsi düşüncem benim hayat şifremi matematiksel hesaplamak Hz isan'ın doğduğu zamana bağlanamaz. Bunu söyleyerek hiç bir din ve ya inancı hedef almıyorum. 
Şimdiye dek bu dünyada hayat bulan milyarlarca insanin,  eskilerden ölenler ve günümüzde yaşayanlar dahil, hiç iki insanın parmak izi aynı olmamıştır ve olmayacaktır, o zaman bir tahmini takvim rakamlarına göre elde edilen bir rakam asla birbirine benzemeyen milyonlarca insanda,  nasıl oluyor da aynı özellikleri temsil eder! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder